r/bulgaria Ruse / Русе Oct 21 '21

Ще споделям този пост всеки ден тука, за да напомням на ваксарите какви отвратителни лицемери са. IMAGE

Post image
0 Upvotes

44

u/stretcheveryhour Dupnitsa / Дупница Oct 21 '21

Ако горните получат свободите които искат, това не влияе негативно на останалите. Ако долните получат свободите които искат, това влияе негативно, и понякога смъртоносно, на останалите.

Смешно е и колко лесно може твоя аргумент да се адаптира за педофили, примерно.

-13

u/FrozenFlower02 Ruse / Русе Oct 21 '21

Ако долните получат свободите които искат

Ние ги имаме по конституция. Там е разликата.

13

u/xlr8bg Oct 21 '21

Щом си толкова сигурен, съди държавата, ще си проличи кой крив, кой прав.

1

u/krakra9 Oct 21 '21

Хахаха ти и да си прав губиш, нищо бълнуваш май

3

u/xlr8bg Oct 21 '21

Или ти си баш Йорист

1

u/krakra9 Oct 21 '21

Много вярваш в системата

1

u/xlr8bg Oct 21 '21

Не че й вярвам, ама някакви плоски твърдения, излизащи от баш Йористи, са си баш сеир.

-22

u/retardo_moronovich Бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Oct 21 '21

Да, никак няма да влияе негативно на останалите, като тръгнат тея със знамената на дъгите по училищата да налагат учебни програми. Не.

Никак няма да влияе негативно също, като започнем да наричаме той "тя", да гледаме боксови мачове между мъже и жени, или пък да се чудим защо "трансжените" изнасилвали жени по затворите, не сега, след 30 години примерно. Това си е толкова непречещо на никого.

10

u/AlexKazumi Oct 21 '21

Еми то има повече хетеро мъже които изнасилват жени (включително моя приятелка, която десет години след събитието още не е преживяла травмата напълно и никъде не ходи без да има познат с нея), следователно по твойта логика трябва да забраним на всички мъже да сключват брак, да спортуват, или да онаследяват.

-4

u/retardo_moronovich Бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Oct 21 '21

Съжалявам за станалото. Вие нали осъзнавате, че тези неща, които са се случили на Вашатап приятелка, с наказуеми и се преследват?

Като напълним учебниците с еднополова идеология, това ще е вече законно и пушката вече ще е гръмнала.

Еми то има повече хетеро мъже които изнасилват жени

Мога ли да Ви помоля да се задълбочите в тази посока, как така има повече хетеро мъже, които са изнасилвачи, с какво сравнявате бройката на хеторо-изнасилвачите?

5

u/xlr8bg Oct 21 '21

Уау, никакво разграничение не правиш между това което написа, и това което искат LGBT хората? Сериозно ли? Ако не виждаш толкова голям пропуск в "логиката" ти, честно, загубена кауза си.

-6

u/retardo_moronovich Бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Oct 21 '21

Те могат много неща да искат, но това, което ще получим всички, поне по наблюденията ми, какво става в други държави, може би е именно написаното от мен.

5

u/xlr8bg Oct 21 '21

А, викаш превантивно протестираш против правата им? Как така ще им даваме да живеят нормален живот, с равни права и без репресия... Абсурд, може някои от тях някой ден да почнат да прекаляват, така че дай да ги мачкаме всичките от самото начало и без никаква отстъпване!

Сериозно баце, звучиш като нео-нацист. Напомняш ми за онзи виц за Ганьо, където биел жена си всеки ден, ама събота два пъти, че неделя можело да имат гости...

1

u/retardo_moronovich Бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Oct 21 '21 edited Oct 21 '21

Виж сега, това си е частната ми позиция на един единствен човек, ако има друга по-истинна позиция, да заповяда тази общност да протестира, да убеди гласоподавателя, да търси политическо представителство, да убеди Народното събрание и след 1, 2, 3 или колкото там поколения ще са нужни, да получи за каквото се бори. Нима някой спира някого да търси политическа реализация.

Разбира се, ти можеш да си изкарваш на мен целия гняв или възмущение от моето неразбиране на материята на тези въпроси, но все пак запази част от тази енергия да си постигнеш и политическата цел, това е твое право.

4

u/xlr8bg Oct 21 '21

Само дето абсурдите в законите не са им най-големият проблем, а всекидневната дискриминация в обществото. Става въпрос за толерантност, а не за някакъв си досаден абсурд в някой закон.

2

u/retardo_moronovich Бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Oct 21 '21

Ок, сега разбирам, че през цялото време не сме говорили толкова за закона, колкото за дискриминация в обществото ежедневно.

Доколкото знам хомосексуалистите в България и по света са доста по-добре платени от хертеросексуалните, което е толкова дискриминативно към хетеросексуалните, колкото е дискриминативно към жените, че взимат по-малко от мъжете, нали така.

На мен лично никога не се с случвало някой хомосексуалист да дойде при мен и да ми каже "абе тука тези и тези хора ме дискриминират въз основа на това, че съм гей". Може и да има огромно количество случаи, но вие защо мълчите в такъв случай, господа, госпожи и други ЛГБТКИ+? Моя ли е вината, че сте избрали за себе си дискриминацията пред стигмата?

1

u/xlr8bg Oct 21 '21 edited Oct 21 '21

90% whataboutism, 10% bullshit. Нов рекорд.

На мен лично никога не се с случвало някой хомосексуалист да дойде при мен и да ми каже "абе тука тези и тези хора ме дискриминират въз основа на това, че съм гей" Може и да има огромно количество случаи, но вие защо мълчите

Сериозно? Ти май мислиш, че тези паради се правят просто ей тъй, да се съберат един път в годината...

Моя ли е вината, че сте избрали за себе си дискриминацията пред стигмата?

Какво общо имаш ти? Да не би да ти пречат? А те какъв избор имат в това, че ако примерно две момчета си държат ръцете публично, или недай си боже се целунат, има голям шанс някоя батка да се появи за разправа (я вербална, я физическа). Това е приемливо, така ли да те разбирам?

Доколкото знам хомосексуалистите в България и по света са доста по-добре платени от хертеросексуалните

И един мармот завиват шоколада в станиол. Това във фейсбук ли го прочете или във вестник ПИК?

1

u/retardo_moronovich Бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Oct 21 '21

Ти май мислиш, че тези паради се правят просто ей тъй, да се съберат един път в годината...

Амм целта на тези паради не е особено ясна за мен. Почти не мога да повярвам, че се правят за да се насочи вниманието към ЛГБТКИ+ общността.

Шансът аз да откажа съвместна професионална дейност с някого, защото е хомосексуалист, или пък да не му дам думата в спор, който участваме заедно или ако ме срещне по улицата и ме пита колко е часа да не му кажа, е толкова малък, че направо го считам за нулев, в обичайния случай.

Когато обаче дойде Архангелова Задушница (тогава все се провеждат тези паради, не знам защо), тази особена сбирщина от голи и целуващи се мъже, жени и друго всякакво гримирано и разпищолено излезе и започне да замеря хората около себе си с лайнорезки, това добавя на такава и без това сложна тема, една допълнителна естетичска грозота и много много отблъсква. Да бе, нямам си друга работа, че теб и месата по срамотиите ти да гледам. Просто нулева представа имат тези шестващи от това как да привлекат положително общественото внимание.

Това не е начинът да бъдеш разбран в България, според мен. Аз лично ако очаквам обществена подкрепа няма да се разсъблека дибидюс и да тръгна с паунско перо в дупето по Витошка. Даже по-скоро ми изглежда, че ще постигне обратния ефект, да не кажа, че именно това постига, при мен лично, точно този тип шестване.

Ако имаше хетеропарад с пошла и свирепа разпътност като тази на гей-парадите, то тогава аз щях да съм против тези хетеропаради също.

примерно две момчета си държат ръцете публично, или недай си боже се целунат, има голям шанс някоя батка да се появи за разправа (я вербална, я физическа). Това е приемливо, така ли да те разбирам?

Разбира се, че не е приемливо някой някого да пребие за тази работа. Аз лично, когато видя такива хора, може би ми се е случвало веднъж или два пъти в живота, гледам гей-двойката намръщено, измърморвам им нещо от вида на "стига с тези демоснтрации", така че да ме чуят и гледам бързичко да ги отмина за да забравя това, което е станало преди миг.

Мое право си е да мърморя, дюдюкам, сумтя, недоволствам, както и да се мръщя на всичко. След като имат смелостта да се държат за ръка на публично място, за което браво, защото си трябва истинска смелост, според мен, нека имат още малко воля да ми изтърпят набръчкания нос и сърдития сурат.

След 2-3 поколения нещата може да са други, дано това те успокоява поне малко, защото изглежда, че такава промяна за хубаво или лошо настъпва и у нас.

Малко статистика, че хомосексуалистите се справят по-добре в това да изкарват пари и да продават труда си:

https://www.cbs.nl/en-gb/news/2019/41/gay-male-couples-have-the-highest-incomes

Има и още много такива статистики, но не ми се търсят сега. Не знам какво имаш предвид, когато с това конкретно не се съгласяваш. Мислих, че е нещо като общоизвестен факт. Нямам нищо против това, че някой взима повече пари от друг (продължавам да твърдя, че това са гейовете пред хетеро-мъжете) и най-много се притеснявам, когато някой административно започне да изравнява доходите на различно способни хора.

5

u/HellbenderXG Bulgaria / България Oct 21 '21

Моля дай пример за наложени учебни програми върху ученици/студенти в която и да е държава, имащи общо с лгбт хората? Също се надявам източниците да не са били намерени на платформи, където има главно конспиративно съдържание и пропаганда като 4chan/kiwiforums/фейсбук/etc., а да са рецензирани/надеждни.

Доколкото аз знам се случва естествено модернизиране поради лееееко по - положителната настройка на по - развитите общества относно всичко отвъд хетеросексуалност и светла раса, което изобщо не е за сметка на горките нас. Бих се очудил ако наистина съществува таргетирана операция, която цели да измести белият мъж в образователните/научни/академични материали по какъвто и да е начин (абсолютно безсмислено и чист автогол за управляващата класа, понеже гейовете, жените и чернокожите нямат достатъчно голямо влияние и средства на такова ниво, за да са страшният торбалан зад каквито и да са пъклени планове).

Западните държави може да изглеждат прогресивни и толерантни, но реалността е коренно различна, затова налагане на каквото и да е и изменяне на статуквото в училищата би било невъзможно на Запада, апък камо ли тук, затова може би до края на твоя и вероятно живота на децата ти - няма за какво да се притесняваш. Социалните политики и обществено мнение засягащи репресираните групи там, тук и при държави с крайно-десни виждания като Русия, Китай и т.н. не е голяма. Просто Западните корпорации обичат да слагат дъгичка в най - новия си продукт, за да максимизират печалби и да не отчуждят ~35% от потребителите си, докато действат против тях, теб, мен и в полза единствено на акционерите си и останалите заинтересовани страни.

0

u/retardo_moronovich Бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Oct 21 '21

Доколкото аз знам се случва естествено модернизиране поради лееееко по - положителната настройка на по - развитите общества относно всичко отвъд хетеросексуалност и светла раса, което изобщо не е за сметка на горките нас.

Извинявай, че го нарекох налагане на програми, а не го нарекох леко открехване положителнте естествени нагласи на прогресивните обещства по отношение на небелите нехетеросексуални нехристиянски общности. Вече така ще му викам.

Между другото, кой тук е говорил за бели хора, черни хора, лилави хора и прочее, или ще си искаме обяснение за неща, които не сме си казали. :)

Ето малко неконспиративни източници за леко открехване положителнте естествени нагласи на прогресивните обещства по отношение на небелите нехетеросексуални нехристиянски общности, което въобще не е налагане на програми:

https://www.cbc.ca/search?q=gender%20schools&section=news&sortOrder=relevance&media=all

https://www.cbsnews.com/news/federal-court-rules-that-transgender-students-must-be-allowed-to-use-bathrooms-that-match-their-gender/?intcid=CNM-00-10abd1h

https://www.cbsnews.com/news/female-wrestler-breaks-down-high-school-sports-gender-barrier-kansas-girls/?intcid=CNM-00-10abd1h

https://www.cbsnews.com/news/texas-senate-bill-transgender-sports-senate/?intcid=CNM-00-10abd1h

https://www.abc.net.au/news/2021-03-25/apology-for-handling-of-sexual-assault-topic-at-assembly/13275492

https://6abc.com/trans-students-transgender-rights-gender-neutral-bathroom-single-stall-restroom/10884884/

https://www.foxnews.com/us/virginia-tanner-cross-legal-battle

https://www.foxnews.com/us/virginia-beach-gender-identity-policy

https://www.foxnews.com/politics/biden-executive-order-schools-transgender-athletes-girls-sports

https://www.foxnews.com/opinion/parents-furious-over-schools-plan-to-teach-gender-spectrum-fluidity

Както не се учудваме, Фокс въобще не го увъртат.

https://www.theguardian.com/education/2020/sep/25/government-issues-gender-identity-guidance-for-teachers-in-england

https://www.theguardian.com/education/2019/apr/23/school-guilty-bias-against-boys-gender-gap-education

https://eu.usatoday.com/story/news/nation/2021/10/10/california-mandate-gender-neutral-toy-sections/6082593001/

https://www.bbc.com/news/education-57256075

Нямам цял ден да търся, но това засега.

Който както иска да го нарича, аз такова нещо не искам, но не решавам аз.

2

u/stoyan_gp Новак от 2020Юли Oct 21 '21

О не големите лоши учебни програми които казван на децата да… не се държат различно с хората спрямо сексуална или полова ориентация… о не колко зловещо…

1

u/retardo_moronovich Бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Oct 21 '21

О, това само по себе си далеч не е безкрайно притеснително или зловещо. Притеснително, а смея да твърдя и зловещо, е това, което следва след еднополовите граждански съюзи. По-горе описах от какво се притеснявам, можеш да го прочетеш, ако те интересува.

1

u/stretcheveryhour Dupnitsa / Дупница Oct 21 '21

Курво, ти си кърлеж който се бори за човешкото си право да разнася чума. Не ми се прави на заинтересуван от живота на другите.

-4

u/retardo_moronovich Бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Oct 21 '21

Хм, доста убедително и недвусмислено изказване, но в чия полза.

18

u/AlexKazumi Oct 21 '21

Поредния малоумник.

18

u/Important_Ad9686 Oct 21 '21

Вицът в първата снимка: "Ами, педераси, сър." Вицът във втората снимка: "Ами, идиоти, сър."

Отварям аз джобс.беге и, о, чудо - всяка обява - с някакви условия! Бахти, как ми нарушават правата тия боклуци!

4

u/stoyan_gp Новак от 2020Юли Oct 21 '21

Което с малко старинно защото “педерас” не означава гей, а означава педофил.

“Правилната” псувня срещу гей хората е “педал”. Ама аз очаквам прекалено много мисъл от тези хора. Те го виждат за едно и също.

18

u/GrowthUnfair8864 Oct 21 '21

Бях забравил, че да си гей е заразно и се умира.

-2

u/[deleted] Oct 21 '21

[removed]

5

u/GrowthUnfair8864 Oct 21 '21

Какви са по-точно симптомите. Харесват хора от същия пол? Не звучи като болка за умиране. Как се разпространява, като гледаш как двама мъже се целуват по телевизията? Как за толкова време целуване на хетеро хора по телевизията още са си гейове?

8

u/HellbenderXG Bulgaria / България Oct 21 '21

Ако на някого толкова не му харесва да вижда гейове по телевизията, може би самият той не е напълно сигурен в сексуалността си? Щом нещо толкова невинно би го конвертирало..

Аз съм напълно хетеросексуален и нямам нищо против останалите -- как става това? Някак си не ме е страх от един гей като знам, че ексклузивно си ме привличат жени, но за някои хора очевидно това не е така :D

7

u/Straight-Demand-295 Oct 21 '21

Аз съм гей и специално ще ти кихна да те заразя със гейство.

-3

u/[deleted] Oct 21 '21

[removed]

2

u/Straight-Demand-295 Oct 21 '21

Lmaooo K. 😭🤣🤣

5

u/stoyan_gp Новак от 2020Юли Oct 21 '21

НАРЕЧЕ НИ ПОДОБНИ ИНДИВИДИ ПРОСТО НЕ МОГА-

Здравей, “подобен индивид”.

2

u/Straight-Demand-295 Oct 21 '21

Хахаха 🤣 здравей

8

u/SimeonDun Stаra Zagora / Стара Загора Oct 21 '21

Никой не те пита с кой спиш за да работиш или не.

7

u/stoyan_gp Новак от 2020Юли Oct 21 '21 edited Oct 21 '21

Отгоре: Общество което ВЗИМА МЕРКИ да се предпази от заразите които ги застрашават повече НЕ ПО ТЕХЕН ИЗБОР и протестира САМО срещу дискриминацията спрямо това че са в риск и самият им начин на любов е репресиран като последствие.

Долу: Общество което ОТРИЧА мерките и методите за защита на себе си КАКТО И на останалите около тях от зарази и протестира за правото си да ПРОДЪЛЖИ да заразява ВСИЧКИ тези около тях като последсвие.

Но да абсолютно същото, сигурен съм 😒

6

u/I_Gundyr Oct 21 '21

Още колко ще спорите кой се е ваксинирал и кой не е? Нямате ли си друга работа?

2

u/rainfall_90 Bulgaria / България Oct 21 '21

Cool but what the fuck is that purple centipede thing

2

u/Commercial_Ad1541 Oct 21 '21

Този подход в риториката се нарича силогизъм. Сравнявайки несравними неща и спекулирайки всъщност твоята теза отива на кино. Доста елементарно и повечето ваксинирани веднага ще те хванат.

Слаб (2)

0

u/FrozenFlower02 Ruse / Русе Oct 21 '21

Ясно е че никога няма да си признаеш грешката.

1

u/Commercial_Ad1541 Oct 21 '21

Коя грешка, че не внимавах?

1

u/FrozenFlower02 Ruse / Русе Oct 21 '21

Типично се правиш на неразбрал. Продължавай да игнорираш очеизвадните факти за лицемерието си.

1

u/Commercial_Ad1541 Oct 21 '21

Я да чуя кои права се нарушават на хорицата със специални освободителни потребности? М? Кои права?

1

u/[deleted] Oct 21 '21

[removed]

0

u/[deleted] Oct 21 '21

[removed]

0

u/I_Ziellos_I Plovdiv/Пловдив Oct 21 '21

Това си също

0

u/Yasterman Oct 21 '21

Ако работодател не иска да наеме не-ваксинирани хора, това си е негова работа и негов избор. Държавата не бива да го налага обаче.

3

u/stoyan_gp Новак от 2020Юли Oct 21 '21 edited Oct 21 '21

О, да!

Напълно забравих че частния работодател има пълното право да оставя животите и здравето на работниците си в по-голям риск от нужното за работното им място.

Предполагам трябва да си… преговоря принципите на закона пак защото това не го видях миналия път.

Слъдур, ти я погледни една карта да не би случайно да си прочел “България” вместо “Индия” и да не се намираш където си мислиш.

0

u/First-Procedure4196 Oct 21 '21

Всеки си има мниение и не бива да бъде хулен за това. Никой не ти набива това да не се ваксинираш, затова съответно се очаква това и от другата страна.

0

u/dontcareitsonlyreddi Oct 22 '21

Uh jrjdkdmdmdksk

-7

u/dropmod Oct 21 '21

И като се ваксинирате пак оставате преносители и пак може да се разболеете, така че нищо не предпазвате.

17

u/AlexKazumi Oct 21 '21

Бе аз викам да махнем и коланите в колите, ограниченията на скоростта и предупредителните етикети по пакетите на отровите. Всяко едно от тези неща намалява ефективно смъртността, но не я премахва на 100%, следователно няма смисъл от тях.

-8

u/dropmod Oct 21 '21

Ще кажа само едно - истината боли, когато не е в твой интерес и не ти понася.

5

u/HellbenderXG Bulgaria / България Oct 21 '21

Много си прав! Прочети пак какво написа и изпробвай нещо страшничко наречено "интроспекция"

3

u/stoyan_gp Новак от 2020Юли Oct 21 '21

Прав си!

Като истината че гей семействата не заплашват теб, обществото или децата ти. Тъй че ако цениш истинската, помогни ни да имаме равни права.

0

u/borovfxx Новак от 2020Юли Oct 21 '21

По-правилно не можеше да бъде казано!

-6

u/retardo_moronovich Бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Oct 21 '21

Не забравяйте любимия довод на доста либерали: моето тяло, моя избор.

Както и да е, нека малко соц-лозунги за младите:

Въшката е най-опасен враг на Родината. Унищожавайте я!

2

u/stoyan_gp Новак от 2020Юли Oct 21 '21 edited Oct 21 '21

Много ми е интересно как ти продължаваш да говориш как “младите” не могат да имат мнение за соца обаче това че си хетеросексуалист нещо не те спира в тези публикации.

1

u/retardo_moronovich Бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Oct 21 '21

Всеки може да има мнение за всичко, бъркаш ме с някого.

Краят на изречението ти малко не се разбра, но предполагам, че роптаеш от това, че имам мнение за хомосексуализма.

Роптай, но ако си мислиш, че си прав в твоите виждания за ЛГБКТИ+ хората, но знай, че можеш да предприемеш изключително много неща за да обясниш вижданията си и да ги превърнеш в политическа действителност.

Това, че може би не го правиш, или че мнозинството от вашата общност не го прави, не става по моя вина.

-2

u/FrozenFlower02 Ruse / Русе Oct 21 '21

моето тяло, моя избор

утре ще използвам този лозунг като го публикувам

2

u/retardo_moronovich Бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Oct 21 '21

Ще ме тагнеш ли да пусна соц-лозунг?

2

u/FrozenFlower02 Ruse / Русе Oct 21 '21

Нямаш проблем

-7

u/FridayKnight4 Germany / Германия Oct 21 '21

Първата снимка: да се бориш за права, които вече имаш и за които други поколения преди теб са се борили.

Същото би било, ако аз в 2021 атакувам турски граждани, защото се боря за свободата на България.

12

u/No-Salary-175 Oct 21 '21

А да, гейовете могат да имат брак и деца. И всяка работа която си поискат защото никой не ги дискриминира и всички са равни.

4

u/HellbenderXG Bulgaria / България Oct 21 '21

Вярно, забравих че не им липсват никакви права относно най - ценното - семейството, а общественото мнение е толкова позитивно, че разбира се няма случаи на побоища, убийства, неправомерно отстраняване от работа и развалени взаимоотношения, когато някой реши да сподели неизменимата реалност на нещо толкова просто като сексуалната си ориентация

Чудесен аналог, прав си че през 2021 сме преборили детинските виждания породени от страх и невежество напълно... нека го кажа на всички от лгбт обществото, че май не са разбрали

-1

u/FridayKnight4 Germany / Германия Oct 21 '21

Само мога да гадая ти в кой квартал на Kабул живееш

3

u/HellbenderXG Bulgaria / България Oct 21 '21

Не е нужно, не знам за държава където това, което написах с ирония горе е реалност. Дали е Кабул, София, Лос Анджелис или Брюксел нещата не са много различни като става дума за преобладаващото отрицателно мнение на мнозинството за гейовете. Само правото на брак/осиновяване се различава и тук не сме от най - добрите примери за нещо тооолкова по - различно от "Кабул" :d

2

u/stoyan_gp Новак от 2020Юли Oct 21 '21

Пловдив.

4

u/rainfall_90 Bulgaria / България Oct 21 '21

О да, и със сигурността нямаме преподаватели в учебните заведения които всекидневно разпространяват хомофобия и наричат всеки който му падне "педераст" вместо да преподават, каквато е и тяхната работа